Zelený aromatizovaný čaj China Jasmin Dragon Bean - 50 g Premium Selection
Zelený aromatizovaný čaj China Jasmin Dragon Bean - 50 g Premium Selection
Prémiová řada čajů. Jeden z nejslavnějších tvarovaných čajů zvaný Dračí oči. Čaj vysoké kvality s delikátní vůní jasmínu. Balení 50 g v uzavíratelném zip sáčku. Více
Kód produktu: 100294001Doprava a platba
230 Kč
Prémiová řada čajů. Jeden z nejslavnějších tvarovaných čajů zvaný Dračí oči. Čaj vysoké kvality s delikátní vůní jasmínu. Balení 50 g v uzavíratelném zip sáčku. Více
Kód produktu: 100294001Doprava a platba
Jeden z nejslavnějších ručně tvarovaných aromatizovaných čínských čajů z oblasti Fujian. Známý je pod názvem dračí oči nebo dračí perly. Jemný zelený čaj obsahující mnoho bílých tipsů je ovoněn jasmínovým květem a svinut do malých kuliček. Nálev kombinuje svěží lehkou chuť zeleného čaje a bohatou květinovou vůni jasmínu. Po zalití se kuličky čaje pomalu rozevírají a poskytují příjemnou podívanou. Proto je vhodné čaj připravovat ve skleněném nádobí.
Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
- nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 3 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 1 až 2 minuty,
- nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
Gramáž čaje | 50 g |
---|---|
Balení čaje | Zipový sáček s alu vrstvou |
Počet nálevů čaje | Tři a více |
Zpracování čaje | Zelené, Aromatizované |
Příprava zelených čínských čajů
Zelené čaje patří v Číně k nejoblíbenějším čajům a popíjí se zde pravděpodobně už přes pět tisíc let. Vybrali jsme pro Vás několik zástupců a uvádíme zde doporučené návody pro jejich přípravu.
Legendy o čaji - počátky poznání čaje
Legendy popisující počátky popíjení čaje se různí v mnoha ohledech v závislosti na místě jejich původu. Podle jedné z legend znali čínští lidé čaj už v roce 2737 př. n. l. Známá je také legenda o Li Tau.
Čaje a Čína - jak to bylo s čajem v Číně
Čaj je fenomén s krásnou tisíciletou historií protkanou nejrůznějšími legendami a příběhy, které z něj tvoří nápoj doslova magický. Vše kolem čaje se začalo formovat v Číně.
Rozdíly mezi sortami čaje
Všechny druhy čaje jsou, na rozdíl od ještě nedávných představ veřejnosti, vyráběny z téže rostliny – Čajovníku čínského. Páteřní kroky výroby všech čajů zůstávají stejné a odchylky jsou do velké míry závislé na tom, který druh čaje je cílem výrobního procesu.
Kritéria pro výběr čaje
Čaj se dělí podle mnoha vlastností, což poukazuje na variabilitu možností jeho zpracování. Pro spotřebitele jsou tyto charakteristiky výbornými ukazateli při výběru čaje. Vypovídají např. o zemi původu, způsobu zpracování lístků, jejich kvalitě nebo období sklizně.